Partaveitsen hoito-ohje

Kuivaus

Kuivaa partaveitsi huolellisesti ajon jälkeen. Partaveistä pesiessä vettä menee myös kahvan sisäpuolella ja terän ja kahvojen kiinnityspinniin. Kuivaa paperilla kahvat sisäpuolelta ja puhalla pinnin kohdalta vesi pois. Jätä partaveitsi aukinaisena kuivumaan kuivaan tilaan. Hiiliteräksestä valmistettuun partaveitseen tulee ruostejälkiä helposti.

Säilyttäminen

Säilytä partaveitsi kuivassa tilassa. Huonoja paikkoja säilyttää partaveistä on kylpyhuoneessa tai  missä tahansa kosteassa tilassa tai kostean tilan kaapissa. Älä sulje esimerkiksi kosteaa partasutia ja partaveistä samaan kaappiin. Älä myöskään säilytä sitä suljetussa kotelossa pitkiä aikoja, ilman huolellista öljyämistä. Partaveitsi on välillä hyvä voidella öljyllä. Partaveitsi pitää varastoida öljyttynä ja säilyttää kuivissa tiloissa. Partaveitsen kahvoja ei pidä pyyhkiä aseöljyllä.

Ruoste

Jos partaveitseen on päässyt tulemaan ruostetta, niin terään kannattaa pyyhkiä vahva kerros aseöljyä ja antaa vaikuttaa rauhassa. Jos ruoste ei lähde pois hankaamalla pehmeällä kankaalla, niin veitsen terään voi kokeilla erilaisia metallin kiillottamiseen tarkoitettuja aineita. Hankaaminen saattaa aiheuttaa jälkiä partaveitsen terään tai koristekuviointeihin.

Öljyäminen

Öljyä partaveitsi säännöllisen väliajoin. Riippuen asuintiloista ja partaveitsen säilytyspaikasta voi olla, että partaveitsi pitää aina säilyttää öljyttynä parranajojen välilläkin.

 

T:mi Juha Hämäläinen                                                                        Oy Razor Master Ltd
WWW.JUHAHAMALAINEN.EU                                                       WWW.RAZORMASTER.COM