«

»

loka 16

Parturin tuolissa

Olen kirjoittanut tästä aiheesta ennenkin, mutta tänään eksyin eri parturiin kuin tavallisesti kysymään onko kiharoiden kesyttämiselle vapaata aikaa. Tukka rehotti lätsän alta pahemmin kuin Pelle Hermannilla, joten pieni siloittelu oli paikallaan. Istun yleensä hiljaa parturin tuolissa, siinä on mukava ajatella omiansa ja antaa toisen keskittyä työhönsä.

Jossain vaiheessa tuli puhetta klassisesta parranajosta. Olin tarkastellut ison parturiliikkeen tuotevalikoimaa, mutta parranajotuotteet loistivat poissaolollaan. Helsingistä Poriin ajautunut leikkaaja sanoi, että pääkaupunkiseudulla tehtävän aika paljon parranajoja shavetella, mutta Porissa ei kyseistä kulttuuria ole. Olettaisin asian olevan samanlainen muuallakin pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

Kaikki tietävät amerikkalaisen parranajon ja kuinka taivaallista se on kaikkine kuumine pyyhkeineen ja kasvohierontoineen. Eurooppalainen parranajo on taas höylällä sutaistu niin sanotusti. Eniten ehkä keskustelua herätti väliajatus näistä ajomuodoista. Parturikouluissa opetetaan amerikkalainen parranajo ja siihen kuuluvat rituaalit. Olin havaitsevinani lievää hämmennystä, kun kysyin miksi shavette-ajosta ei ole saatavilla kevennettyä muotoa? Harvemmin tulee ajatelleeksi, että partureille opetettu amerikkalainen parranajo ei ole ainoa tapa. Hetki aikaisemmin minulle oli yritetty myydä hiuksia kosteuttavaa hoitoa 18 eurolla mistä kieltäydyin. Jos minulle olisi yritetty myydä parranajoa samalla hintaa, niin olisin todennäköisesti tarttunut siihen mielelläni. Pidän veitsellä ajamisesta, mutta pidän myös välillä siitä kun joku muu ajaa sängen pois.

Nyt jos sattumoisin parturi kenen kanssa keskustelin eksyy tähän blogiin lukemaan, niin esitän oman ajatukseni miten parranajo voisia onnistua hiustenleikkuun lomassa. Ja onhan teillä kavereita ja ystäviä, mitkä varmasti suostuvat koekaniineiksi oikean reseptin löytämiseksi.

Asiakas saapuu tukka rehoittaen ja sänki naamalla parturiin. Hänet istuteaan tuoliin ja samalla kysytään saisiko olla parranajo hiustenleikkuun yhteydessä. Asiakas viedään hiustenpesupaikalle, missä ennen hiustenpesua hierotaan parranajoöljy sänkeen ja laitetaan lämmin pyyhe kasvoille hiusten pesun ajaksi. Hiusten pesun jälkeen pyyhe otetaan kasvoilta ja asiakas pääsee takaisin parturintuoliin. Partavaahto tehdään asiakkaan nähden hänen valitsemastaan parranajovoiteesta ja levitetään kasvoille. Sen aikaa kun vaahto vaikuttaa parturi ehtii laittamaan shavetteen uuden terän ja ottamaan muut tarvikkeet käden ulottuville. Pyyhitään vaahto pois, laitetaan uusi vaahto ja aloitetaan ajo myötäkarvaan. Sen jälkeen uusi vaahto ja ajetaan sivukarvaan. Vain kaksi ajoa ja tarvittaessa paikataan kohdat mitä on pakko.

Jäähdytetään viileällä pyyhkeellä kasvot ja hierotaan balsamia kasvoihin. Sen jälkeen voi siirtyäkin hiustenleikkuuseen.

Mitä mieltä olette? Voisiko tämä toimia vai pitäisikö jotain tehdä erilailla? Ennen kaikkea ottaisitko kyseisen parranajon hiustenleikkuun yhteydessä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>